Dutch approach

De gouden driehoek

De Nederlandse tuinbouw werkt iedere dag aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van tuinbouw en voeding en groene omgeving.

Ondernemers, onderwijs, onderzoeksinstellingen, regionale greenports en overheid werken samen om concrete bijdragen te leveren aan de wereldwijde opgaven waar we voor staan. Van zaadveredelaar tot kassenbouwer en van groentekweker tot technologieleverancier; als keten heeft de sector veel invloed op voeding, energie en klimaat. Honger bestrijden. Oplossingen bieden voor de klimaatverandering. Meer produceren met minder. De wereld beter maken. De  sector werkt er elke dag aan.

Nederland is monidaal leider in tuinbouwinnovaties

Oplossingen voor mondiale problemen

Deze samenwerking stimuleert de ontwikkeling van het gehele Nederlandse tuinbouwcluster en bezorgt haar een internationale topklasse positie.

Nederlandse bedrijven, kennis- en onderzoeksinstituten staan bekend om hun innovatie en technische uitmuntendheid en behoren tot de beste van de wereld.  Dit maakt Nederland een uitstekende 'place to be' voor technische oplossingen voor uitdagingen waarmee de samenleving vandaag de dag wordt geconfronteerd.

Global challenges, Dutch solutions

Maak kennis met de bedrijven
van de Nederlandse tuinbouw